Lëmsh

Japonezja 116 vjeçare shpallet personi më i moshuar në botë

Japonezja 116 vjeçare shpallet personi më i moshuar në botë
 

Tokyo, 11 mars - Një 116 vjeçare japoneze, e cila ka pasion lojën strategjike Othello, nga Rekordet Botërore të Guinessit është shpallur njeriu më i moshuar i gjallë në botë.

Autoriteti global që dokumenton rekordet botërore, në një ceremoni të mbajtur në azilin e pleqve në Fukuoki, shpalli zyrtarisht të moshuarën Kane Tanaku për personin më të moshuar në botë, transmeton AA raportimin e AP-së. Në ceremoninë në fjalë morën pjesë familja e saj dhe kryebashkiaku i Fukuokas.