Lëmsh

Zbulohet origjina e gurëve gjigantë të Stonehenge

 

Tre mijë vjet më parë, erdhën nga në rreth 240 kilometra distancë, gurët gjigantë që kompozojnë kompleksin monumental prehistorik të Stonehenge, në Amesbury, Wiltshire të Anglisë.

Këtë vlerësim e ka dhënë ekipi prej 12 shkencëtarëve britanikë, i përbërë nga gjeologë dhe arkeologë.