Lëmsh

Në Australi ngordhin miliona peshq nga moti i nxehtë

Në Australi ngordhin miliona peshq nga moti i nxehtë
 

Pothuajse një milion peshq kanë ngordhur në brigjet e një sistemi të rëndësishëm lumenjsh, në Australinë e përfshirë nga moti i thatë, ndërkohë që autoritetet paralajmërojnë se fenomeni nuk do të mbarojë me kaq.

Brigjet e lumenjve “Murray” dhe “Darling”, që formojnë një basen, janë mbuluar me peshq të ngordhur, e situata pritet të përkeqësohet për shkak të temperaturave, që do të vazhdojnë të mbeten të larta.