Lëmsh

Poli i Veriut papritmas nis të ndryshojë pozitën

 

Fusha magnetike e Tokës, baza për sistemet moderne të lundrimit global, kalon nëpër një gjendje çrregullimi, duke e shtyrë Polin e Veriut nga Kanadaja drejt Siberisë dhe askush nuk është i sigurt përse kjo po ndodh.

Poli i Veriut rrëshqet nga Kanadaja në Siberi dhe lëviz jashtëzakonisht me shpejtësi të lartë prej rreth 50 km në vit, transmeton kp.