LAJMET E MBRËMJES

Shprehet drojë se 24 vjet pas luftës do të jetë më i vështirë dokumentimi i krimeve të Serbisë

Foto: Driton Paçarada - KOHA
Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

“Askush nuk duhet dhe nuk mund të pretendojë se lehtësisht do të arrijmë që t’i zgjidhim krejt problemet që janë shkaktuar qe 24 vjet. Do të jetë e vështirë, shumë e vështirë, njerëzit janë të lodhur, viktimat kanë humbur besimin në sistem, gjenerata besa po vdesin përditë dhe kështu po humbet kumtesa parësore e luftës. Ky është një rrezik i madh, i cili na kanoset e të cilin nuk guxojmë ta lejojmë që të ndodhë. Duhet të sigurohemi që të bëjmë më të mirën që mundemi që të adresojmë gjithë atë çka ka ndodhur gjatë luftës së fundit në Kosovë”, ka thënë kryeministri, Albin Kurti

Kosova ende nuk i ka të dhënat e plota për krimet dhe dëmet që janë shkaktuar nga Serbia në luftën e viteve 1998-1999.

Evidentimi i tyre synohet që të bëhet njëzet e katër vjet pas luftës, nëpërmjet Institutit për Krimet e Luftës, i cili është rithemeluar nga Qeveria.