LAJMET E MBRËMJES

Dëshmitari Sadik Halitjaha flet për përçarjen UÇK-FARK në Zonën e Pashtrikut

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Sadik Halitjaha në dëshminë e tij të enjten, në rastin ndaj ish-udhëheqësve të Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së, foli për probleme të mëdha në organizim të luftës. Ai pretendoi për përçarje mes ushtarëve të UÇK-së dhe FARK-ut, i mbështetur nga Qeveria në ekzil e udhëhequr nga LDK-ja. Ai konfirmoi edhe një letër që e kishte shkruar më 14 mars 1999

Sadik Halitjaha, ish-zëvendëskomandat i Zonës Operative të Pashtrikut, në ditën e tretë të dëshmisë së tij para Gjykatës Speciale në Hagë, të enjten, ka folur për problemet me organizimin e luftëtarëve në zonën e tij shkaku i përzierjes së komandës së UÇK-së me atë të FARK-ut.

Në pyetjet e avokatëve mbrojtës, ai konfirmoi vërtetësinë e një letre që e pati shkruar më 14 mars 1999, ku i ishte ankuar Shtabit të Përgjithshëm lidhur me Sylejman Kollçakun, që, siç tha, i bindej Qeverisë në ekzil e udhëhequr nga LDK-ja. Shpërfillje të Shtabit të Përgjithshëm tha se pati bërë edhe Ekrem Rexha, i njohur atëkohë si Komandant Drini.