LAJMET E MBRËMJES

Për 5 orë rruga “Dëshmorët e kombit” u mbyll për qarkullimin e automjeteve

Foto: Alban Bujari - KOHA
Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Për pesë orë rruga “Dëshmorët e kombit” në Prishtinë ka qenë e mbyllur për qarkullimin e automjeteve në kuadër të Ditës Ndërkombëtare pa Makina. Gjatë mbylljes Komuna e Prishtinës dhe Ministria e Mjedisit, Infrastrukturës e Planifikimit Hapësinor ka organizuar aktivitete të ndryshme në pjesën e mbyllur të rrugës. Por veprimi u përcoll me shqetësimet e shprehura nga qytetarët për bllokimin e rrugëve

Ora 10 e mëngjesit e gjeti rrugën “Dëshmorët e kombit” në kryeqytet pa automjete, pasi Komuna e Prishtinës vendosi që ta mbyllte atë deri në orën 3 të pasdites, në kuadër të Ditës Ndërkombëtare pa Makina.

Në vend të automjeteve, në këtë rrugë u lejua të qarkullonin vetëm qytetarë me biçikleta, me trotinete e këmbësorët, ndërsa në një bashkëpunim midis Komunës së Prishtinës e Ministrisë së Mjedisit aty u organizuan aktivitete të ndryshme.