LAJMET E MBRËMJES

Arrestohen 10 veta me dyshimin për vjedhjen e katër bankave

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Për vjedhjen e mbi 400 mijë eurove nga 4 banka në Kosovë janë arrestuar 10 persona gjatë aksionit policor të kryer të martën. Ata dyshohen për veprat penale “hyrje në sistemet kompjuterike" dhe “lëshimi i çeqeve pa mbulesë dhe keqpërdorim i kartelave të bankës apo të kreditit”. Me urdhër të Prokurorisë, të dyshuarit janë ndaluar për 48 orë

Dhjetë persona janë arrestuar të martën, me dyshimin se kanë kryer sulme kibernetike dhe kanë bërë mashtrime me çeqe e kartela. Vlera e dëmit që u është shkaktuar katër bankave është mbi 400 mijë euro.

Në komunikatën e Policisë thuhet se aksionit i ka paraprirë një periudhë hetimore disamujore dhe se me vendim të gjykatës kanë kryer kontrolle në lokacione të ndryshme.