LAJMET E MBRËMJES

BQK-ja parashikon rritje ekonomike 3.2 për qind në vitin 2023

Fehmi Mehmeti - BQK
Foto: Driton Paçarada\KOHA
 

Rritja ekonomike në Kosovë, në vitin 2023 pritet të jetë 3.2 për qind. Parashikimin e ka dhënë të hënën guvernatori i Bankës Qendrore të Kosovës, Fehmi Mehmeti, në konferencën për media, në të cilën ka folur edhe për arritjet e tij gjatë 5 vjetëve të fundit, sa ishte në krye të këtij institucioni. Ka përmendur sidomos sigurimin e sistemit të qëndrueshëm financiar dhe likuid.

“Nga 10 banka sa ishin në vitin 2018 sot i kemi 12 banka. Sektori bankar përgjatë periudhës 2018-2022 ka arritur të ketë rritje të aseteve për 2.6 miliardë euro apo me një rritje prej 61.6 për qind. Vlera totale e aseteve në fund të vitit 2022 shënon 6.76 miliardë euro nga 4.18 miliardë që ishte në fund të viti 2018”, ka thënë Mehmeti.