LAJMET E MBRËMJES

ZRRE-ja e paralajmëron mundësinë për rritjen e çmimit të energjisë

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Qytetarët, gjatë këtij viti, mund të përballen edhe me rritjen e çmimit të energjisë elektrike. Zyra e Rregullatorit të Energjisë ka hapur në janar procesin e shqyrtimit të jashtëzakonshëm të tarifave të energjisë. Në dhjetor, KEDS-i dhe KESCO-ja patën kërkuar shqyrtim të tarifave, pas rritjes së çmimit të energjisë në bursa ndërkombëtare. Por, nga Vetëvendosje thanë se shqyrtimi i jashtëzakonshëm nuk do të nënkuptojë edhe rritje të çmimit, duke përmendur subvencionimin nga Bashkimi Evropian me 75 milionë euro

Zyra e Rregullatorit të Energjisë e paralajmëroi mundësinë për rritjen e çmimit të energjisë elektrike.

Javën e ardhshme, ky institucion do ta publikojë raportin mbi shqyrtimin e jashtëzakonshëm të tarifave, i cili është hapur më 11 janar të këtij viti, pas kërkesës nga KEDS-it dhe KESCO-ja.