LAJMET E MBRËMJES

Grave u bëhet thirrje që të lajmërojnë policinë për rastet e dhunës

 

Në ditën e dytë të fushatës “16 Ditët e Aktivizmit kundër Dhunës me Bazë Gjinore”, janë adresuar thirrje për raportimin e çfarëdo lloji të dhunës në polici. Në kuadër të fushatës, ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, ka thënë se gratë janë të sulmuara dhe të ngacmuara në të gjitha format e mundshme

Thirrje për raportimin e çdo forme të dhunës në familje janë adresuar të shtunën, në ditën e dytë të fushatës për aktivizim kundër dhunës në bazë gjinore.

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, në aktivitetin e zhvilluar në Aeroportin Ndërkombëtar, ka ngritur alarmin për sulmet fizike e seksuale ndaj grave në forma e vende të ndryshme. E këto sulme janë dënuar edhe nga shefja e zyrës në Kosovë të organizatës së OKB-së për të drejtat e grave “UN Women”, Vlora Tuzi-Nushi.