LAJMET E MBRËMJES

Me 17 ankesa në AIP, Prishtina “kampione” për mostransparencë

 

Krahas Prishtinës, Valon Kryeziu, ushtrues i detyrës së drejtorit të AIP-së, ka bërë të ditur se ankesa janë paraqitur edhe për Komunën e Kaçanikut (6), të asaj të Podujevës (4), të Klinës (3), të Kamenicës (3), Prizrenit (3) dhe Parteshit (1)

Prishtina dhe Kaçaniku janë dy komunat e Kosovës ndaj të cilave Agjencia për Informim dhe Privatësi (AIP) ka pranuar më së shumti ankesa rreth mostransparencës gjatë këtij viti.

Gjithsej 17 ankesa janë pranuar për kryeqytetin dhe 6 për Komunën e Kaçanikut, është bërë e ditur të hënën nga AIP-ja, gjatë shpalosjes së një raporti në diskutimin me përfaqësues të komunave, me rastin e Ditës Ndërkombëtare për Lirinë e Informimit.