LAJMET E MBRËMJES

Dyfishohet prodhimi i energjisë

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Korporata Energjetike e Kosovës të enjten i ka kthyer në prodhim blloqet B2 dhe A3 duke e dyfishuar prodhimin e energjisë elektrike. Kësisoj, sipas KEK-ut, aktualisht prodhimi do të shkojë në afër 800 megavate orë brenda ditës. Kthimi në funksion i këtyre blloqeve dhe prodhimi në këto kapacitete, sipas njoftimit të KEDS-it, do t’i ndalë reduktimet e energjisë elektrike me të cilat Kosova është përballur prej ditësh.

Reduktimet e energjisë elektrike në Kosovë nga e enjtja do të ndalen, ka njoftuar KEDS-i pas kthimit në funksion të dy blloqeve të termocentraleve të KEK-ut.

Korporata Energjetike e Kosovës nëpërmjet një njoftimi bëri të ditur se të enjten pas përfundimit të remontit të njësisë B-2 dhe sanimit të defekteve në njësinë A-3 prodhimi i energjisë elektrike është shtuar për rreth 400 megavate për orë.