LAJMET E MBRËMJES

Për tërheqjen ose jo të kursimeve në Trust vendoset në seancën e 16 qershorit

 

Kryesia e Kuvendit ka caktuar seancën e radhës për të enjten e javës së ardhshme, në të cilën është paraparë të shqyrtohet edhe projektligji për ndryshimin e Ligjit për Fondet Pensionale të Kosovës, miratimi i të cilit do të lejonte tërheqjen deri në 30 për qind të kursimeve pensionale nga ana e qytetarëve. Nisma ligjore e opozitës nuk ka mbështetjen e ligjvënësve të partisë kryesore në pushtet

Nisma ligjore e cila parasheh mundësinë që qytetarët të mund t’i tërheqin deri në 30 për qind të kursimeve në Trust, do të shqyrtohet në seancën plenare të radhës që do të organizohet të enjten e javës së ardhshme, ka vendosur Kryesia e Kuvendit të hënën. Ndryshimet e Ligjit për Fondet Pensionale të sponsorizuara nga opozita, janë vënë në rend dite ani se Qeveria dhe deputetët e partisë kryesore në pushtet janë kundër saj.

Ligjvënësit e që përbëjnë shumicën në Kuvend nuk kanë ndërruar qëndrim.