Kulturë

Zbulohen tre varre antike në Durrës tek vendi ku po ndërtohet Veliera

Gërmimet arkeologjike në kantierin e ndërtimit të “Velierës” në Durrës kanë nxjerrë në dritë disa varre dhe struktura murale. Deri më tani janë zbuluar 3 varre.

Arkeologët thonë se njëri prej sondazheve do të kryhet për zbulimin e murit rrethues të qytetit, mbuluar me çakull në janar të këtij viti, përpara se të kishte një kontratë zyrtare midis bashkisë dhe ministrisë së Kulturës.