Kulturë

Këshillat e mësuesit për kohëra të turbullta

“Le të fillojmë duke thënë se ne po jetojmë në kohë të rrezikshme”. Kështu nis libri “A Talk to Teachers”, të cilin James Baldwin ua dërgoi një grupi mësuesish në tetor të vitit 1963. (Librin e publikoi në revistën “Saturday Review” në dhjetorin e ardhshëm).

Po atë vit, Medgar Evers, figurë e rëndësishme për të drejtat e njeriut dhe drejtor i N.A.A.C.P, u vra rrugës nga një supremacist i bardhë në Jackson të Mississippit. Katër vajza të reja – Addie Mae Collins, Denise McNair, Carole Robertson dhe Cynthia Wesley – u vranë po atë vit nga bomba e Klansmenit që shpërtheu në Kishën Baptiste në “Sixteenth Street” të Briminghamit në Alabama. Presidenti John F. Kennedy u vra gjatë parakalimit në qendër të Dallasit, shkruan sot Koha Ditore.