Kulturë

Qeveria i hap rrugë shpronësimit në lokalitetin arkeologjik të Dresnikut

Lokaliteti arkeologjik i Dresnikut më 2019
 

Një ditë pasi me memorandum bashkëfinancimi autoritetet i rikthehen lokalitetit arkeologjik të Dresnikut afër Klinës – ku puna ka stagnuar tash e katër vjet – Qeveria ka bërë hapin e radhës për konkretizimin e një vendimi që paralajmërohet e kërkohet tash e një dekadë prejse u zbulua mozaiku unik. Ka miratuar “vendimin për shqyrtimin e mëtejmë të kërkesës për shpronësim për realizimin e projekteve për mbrojtjen dhe menaxhimin e trashëgimisë kulturore, konservimin dhe investimin për: Lokalitetin Arkeologjik të Dresnikut”

Një ditë pas nënshkrimit të marrëveshjes midis Ambasadës së SHBA-së në Kosovë dhe Ministrisë së Kulturës, e cila rikthen vëmendjen te Dresniku i harruar tash e katër vjet, Qeveria ka bërë një hap para drejt shpronësimit në këtë lokalitet arkeologjik. Në mbledhjen e ekzekutivit të mërkurën është “miratuar vendimi për shqyrtimin e mëtejmë të kërkesës për shpronësim për realizimin e projekteve për mbrojtjen dhe menaxhimin e trashëgimisë kulturore, konservimin dhe investimin për: Lokalitetin Arkeologjik të Dresnikut, Komuna e Klinës”.

Në njoftimin për vendimet e mbledhjes së 162-të te ky vendim, Qeveria e cilëson si potencial të jashtëzakonshëm.