Kulturë

Akademia e Studimeve Albanologjike “shkrihet” në gjashtë njësi në Akademinë e Shkencave të Shqipërisë

Në kuadër të Akademisë së Shkencave të Shqipërisë, ish-Akademia e Studimeve Albanologjike do të shkrihet në Institutin e Arkeologjisë, atë të Historisë, Qendër të Studimit te Arteve, Institutin e Antropologjisë dhe Qendrën për Botimet Enciklopedike e Albanologjike. Në majin e sivjetmë, me vendim të Këshillit të Ministrave e mbylli Akademinë e Studimeve Albanologjike
 

Shkrirja e Akademisë së Studimeve Albanologjike në kuadër të Akademisë së Shkencave të Shqipërisë do të bëhet nëpërmjet gjashtë njësive studimore. Sipas vendimit të kryetarit të Akademisë së Shkencave, Skënder Gjinushi, në kuadër të institucionit që ai udhëheq, do të funksionojnë Instituti i Arkeologjisë, ai i Historisë, Qendra e Studimit te Arteve, Instituti i Antropologjisë dhe Qendra për Botimet Enciklopedike e Albanologjike.

Në bazë të vendimit, deri më 15 dhjetor institutet do të kenë edhe punonjësit shkencorë. Përderisa ende nuk dihet se cila do të jetë rruga se si punonjësit shkencorë do të marrin pozitat e reja brenda Akademisë, nëse do të barten direkt si ish-punonjës të ASA-së apo nëpërmjet ndonjë konkursi, mbetet që marrëdhënia e tyre me shtetin sa u përket pagave do të caktohet nëpërmjet një vendimi të Këshillit të Ministrave.