Kulturë

Shteti ia jep 135 mijë euro OJQ-së për menaxhimin e kompleksit “Isa Boletini”

Kompleksi memorial “Isa Boletini”
 

Organizata joqeveritare “Mundësia” do të funksionalizojë kompleksin memorial “Isa Boletini”. Për tre vjet do të marrë nga shteti 135 mijë euro. Sivjet 35 mijë, vitin që vjen 50 dhe po kaq edhe për 2025-n. Shtatë organizata të tjera janë diskualifikuar kryesisht për mospërmbushjen e kritereve përmbajtjesore dhe administrative. Por brenda 5 ditëve mund të ankohen

Ministria e Kulturës ka synuar që pesë monumente t’ua japë nën menaxhim organizatave joqeveritare. Por, të paktën në vlerësim preliminar ia ka dalë që të bëjë zgjidhje vetëm për një. Organizata joqeveritare “Mundësia” do të funksionalizojë kompleksin memorial “Isa Boletini”. Për tre vjet do të marrë nga shteti 135 mijë euro. Sivjet 35 mijë, vitin që vjen 50 dhe po kaq edhe për 2025-n.

Shtatë organizata të tjera janë diskualifikuar kryesisht për mospërmbushjen e kritereve përmbajtjesore dhe administrative. Por brenda 5 ditëve mund të ankohen.