Kulturë

Numër befasues i gotave të verës në qytetin antik misterioz të Shqipërisë

Rrënojat e një ndërtese qendrore për veprimtari publike dhe fetare.
 

Teksa shikon një kreshtë në Shqipëri, shikuesit shohin një peizazh shkëmbor me shkurre të harlisura. Nga poshtë, maja e kodrës nuk duket fortë e pazakontë. Por diçka “unike” është fshehur në kodër – për mijëra vjet.

Bazuar në një njoftim të Universitetit të Varshavës të publikuar më 25 korrik, në vitin 2018 një “qytet i panjohur” u rizbulua nga arkeologët në Bushat.