Kulturë

“Adnan Kafazi” me fund tragjik, nis kapitullin e ri në kinema

“Adnan Kafazi” ka nivel në realizim përkundër faktit që është film komercial. Gjuha, dhuna e vrasja “zbuten” me komedi. Këtë synon t’ia veçojë audienca tok me mesazhin kundër dhunës ndaj grave
Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Ka bashkuar jo pak aktorë të njohur teatri e filmash artistikë, në rrëfimin filmik për t’ia lidhur kryet historisë e të bëmave të gangsterëve, që nisi me “Zonjusha” e “Diamanti”. “Adnan Kafazi” tashmë ka mbërritur në kinema me premierën kaherë të paralajmëruar dhe ekipi është kujdesur goxha edhe në marketing. Fundi i filmit është tragjik. Në mes e kudo ka dhunë, drama, aksion e komedi. Se çfarë ndodh më tej, i mbetet publiku ta zbulojë nëpërmjet ekranit të madh

Adnani me fëmijëri të zorshme e baba të dhunshëm bëhet gangster. Merr në kontroll gjithë “Qytetin e Madh”. Gangsterë janë edhe Vuça (Armend Baloku), Bulli (Besart Sllamniku) dhe Zaki (Muhamed Arifi). Të tre ndodhen në Meksikë për t’u bindur të kthehen në Kosovë nga mashtrimi që Qoqa (Dukagjin Podrimaj) ua bën me historinë e Adnanit (Armond Morina). I gënjen se në mesin e personave që ai i mban të mbyllur e i trafikon janë edhe familjarë të Vuçës e të Zakit. Pasi të lirohen nga Katarina (Dafina Zeqiri), treshja merr rrugë për në Kosovë. Lina (Ylber Bardhi ) është me ta kudo. Me ardhjen e tyre në Kosovë vijnë edhe sfidat për realizimin e planit. Synojnë ta rrëzojnë Adnan Kafazin. Edhe brenda grupit të tyre ka mosmarrëveshje, të cilat disi mbesin pezull përgjatë tërë filmit. Fundi është tragjik. Në mes e kudo ka dhunë, drama, aksion e komedi. Se çfarë ndodh më tej, i mbetet publiku ta zbulojë nëpërmjet ekranit të madh. “Adnan Kafazi” tashmë ka mbërritur në kinema. Të enjten mbrëma në “Cineplexx” të Prishtinës ka pasur premierën kaherë të paralajmëruar dhe ekipi është kujdesur goxha edhe në marketing.

Nën regji të Genc Berishës, “Adnan Kafazi” kompleton trilogjinë, që nisi me “Zonjusha” dhe “Diamanti”. Ka nivel në realizim përkundër faktit që është film komercial. Dhuna e vrasja “zbuten” me komedi. Këtë synon t’ia veçojë audienca.