Kulturë

“Identiteti” me rrënjët e simbolikat shqiptare

Ekspozita “Identiteti” zbërthen figura të ndryshme nëpërmjet teknikës së përzier. Perspektivat e artistit janë nga më të ndryshmet. Dashamir Gurabardhi, i cili ka përfunduar Liceun Artistik dhe Institutin e Lartë të Arteve në Tiranë, një kohë kishte paraqitur rrënjë pemësh në veprat e tij
 

Veprat e Dashamir Gurabardhit sillen rreth shqiptarëve, simboleve të tyre, figurave që kanë nam botëror e deri te peizazhet e qyteteve e kalave që kanë histori prej antikës e deri në ditët e sotme. I dhënë kryesisht pas teknikës së përzier, Gurabardhi, i lindur më 1954 në Shijak, afër Durrësit, ka sjellë në Prishtinë dhjetëra printime të veprave të tij

Ka kaluar më shumë se çerekshekulli në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, por boshti i krijimtarisë së tij artistike mbetet Shqipëria. Veprat e Dashamir Gurabardhit sillen rreth shqiptarëve, simboleve të tyre, figurave që kanë nam botëror e deri te peizazhet e qyteteve e kalave që kanë histori prej antikës e deri në ditët e sotme. I dhënë kryesisht pas teknikës së përzier, Gurabardhi, i lindur më 1954 në Shijak, afër Durrësit, ka sjellë në Prishtinë dhjetëra printime të veprave të tij.

Ekspozita “Identiteti” zbërthen figura të ndryshme nëpërmjet teknikës së përzier. Perspektivat e artistit janë nga më të ndryshmet. Gurabardhi, i cili ka përfunduar Liceun Artistik dhe Institutin e Lartë të Arteve në Tiranë, një kohë kishte paraqitur rrënjë pemësh në veprat e tij.