Kulturë

Zbulohen mbetje të skulpturës dy mijë vjet të vjetër kushtuar Herkulit

Skulptura më e madhe ku është paraqitur Herkuli daton në shekullin e dytë, u zbulua në një vend të njohur më parë si qyteti antik i Filipit në rajonin verior të Greqisë
 

Mbetjet e një skulpture që paraqet Herkulin dhe daton qysh nga koha antike e Romës u zbuluan gjatë një gërmimi në një hapësirë arkeologjike në Greqi.

Skulptura më e madhe ku është paraqitur Herkuli daton prej shekullit të dytë dhe u zbulua në një vend të njohur më parë si qyteti antik i Filipit në rajonin verior të shtetit nga studiuesit në universitetin “Aristoteli” të Selanikut. Ekipi drejtohet nga Natalia Poulos, profesoreshë universitare, në bashkëpunim me kolegët e saj Anastasios Tantsis dhe Aristotle Menzos. Në gërmime morën pjesë gjithashtu 24 studiues të rinj, midis tyre 18 studentë, 3 pasuniversitarë dhe 3 kandidatë për doktoratë.