Kulturë

Estonia largon monumentin e Bashkimit Sovjetik

Pas pushtimit rus të Ukrainës, monumentet sovjetike në Estoni nuk ishin më vetëm një çështje lokale, ka treguar të martën kryeministrja Kaja Kallas. “Askush nuk dëshiron të shohë fqinjin tonë militant dhe armiqësor të nxisë tensione në shtëpinë tonë”, ka thënë Kallas
 

Autoritetet estoneze kanë hequr një tank të epokës sovjetike nga piedestali i tij në qytetin lindor Narva, largimi më i rëndësishëm nga rreth 200 deri në 400 monumente të tilla që qeveria është zotuar t'i rrëzojë deri në fund të vitit.

Ishte lëvizja e fundit kundër Rusisë nga vendet në rajonin e Baltikut, me Finlandën që njoftoi të martën se do të zvogëlojë numrin e vizave që u lëshon rusëve në 10 për qind të vëllimit aktual pas shqetësimit në rritje për turizmin rus.