Kulturë

Utopi dashurie në Mekën e adhuruesve të Richard Wagnerit

Opera “Tristani dhe Izolda” në regji të Roland Schwabit, si dramë për dashurinë dhe vdekjen, vjen në një mjedis spartan dhe futurist për t’i dhënë hapësirë ​​dashurisë dhe muzikës së Richard Wagnerit
 

Opera “Tristani dhe Izolda” – një alternativë ndaj një bote me luftë, katastrofa, COVID dhe ngacmime seksuale – hap festivalin e Bayreuthit në Gjermani

Spektatorët, ndër të cilët edhe ish-kancelarja Angela Merkel, një adhuruese e kompozitorit Richard Wagner, dhuruan shumë duartrokitje në premierën e operës “Tristani dhe Izolda” me të cilën u hap Festivali i Bayreuthit. Që pas aktit të parë pati duartrokitje të furishme, veçanërisht për sopranon, Catherine Foster, në rolin e Izoldës dhe tenorin, Stephen Gould, në rolin e Tristanit, të cilët kënduan ose vetëm ose në duet.

Regjisori Roland Schwab kishte zgjedhur për inskenimin e kësaj drame për dashurinë dhe vdekjen, një mjedis spartan dhe futurist për t’i dhënë hapësirë ​​dashurisë dhe muzikës së Richard Wagnerit, sipas filozofisë së të cilit njeriu mund ta gjejë vetveten vetëm përmes dashurisë, që është impuls i përgjithshëm dhe kuptim i jetës.