Kulturë

Shuk Orani me veprën “B17” eksperimenton në Hamburg

Krijimi i një vepre të re bashkëkohore, i cili ngërthen brenda vetes përzierjen e së kaluarës dhe së tashmes, sipas Shuk Oranit, është shumë e rëndësishme sepse paraqet një intervenim të ri dhe të qëllimshëm

Me një përzierje të ngjyrave verdh, kaltër, gjelbër, atë të zezë, si dhe me nuancat e ndryshme të tyre, projekti i artistit kosovar Shuk Oranit ka nisur të marrë formë në Hamburg të Gjermanisë.

 

I vendosur në “Ballindamm 17”, ky projekt i artistit koncpetual, Shuk Orani, paraqet një vepër murale me madhësi 12.5 me 4.5 metra, i cili po punohet drejtpërdrejt në mur. I tërë projekti ka nisur nga vetiniciativën e Oranit për të ofruar një vepër arti. “Ideja ka qenë vulosja me vetëdije e artit në shtresat arkitektonike ‘Balindamm 17’. Një shtresë të momentumit tonë, e ‘regjistruar’ në forma dhe ngjyra me mesazhe për të ardhmen. Në mural ka mesazhe të mbyllura në (kuvertë), të shkruara personalisht nga njerëzit”, ka thënë Orani

Me një përzierje të ngjyrave verdh, kaltër, gjelbër, atë të zezë, si dhe me nuancat e ndryshme të tyre, projekti i artistit kosovar Shuk Oranit ka nisur të marrë formë në Hamburg të Gjermanisë.

I vendosur në “Ballindamm 17”, ky projekt i artistit koncpetual, Shuk Orani, paraqet një vepër murale me madhësi 12.5 me 4.5 metra, i cili po punohet drejtpërdrejt në mur.