Kulturë

Vjosa Berisha – producentja frymëzuese, aktivistja e pandalshme

Vjosa Berisha (23 korrik 1972 – 23 qershor 2022)
 

Përtej aspektit profesional, Vjosa Berisha njihej për energjinë e saj organizative. Lakmohej fort e merrej si shembull e frymëzim. E bëri vetë të ditur se po përballej me një sëmundje të rëndë dhe nisi të fliste vullnetshëm për betejën të cilën po e zhvillonte. Bëri thirrje shpesh që njerëzit të mos dorëzoheshin. Madje përballjen me sëmundjen bashkë me ndryshimet fizike nisi që t’i shndërronte në një “trend” duke frymëzuar krejt ata që kanë halle shëndetësore. Sa qe gjallë nuk u ndal kurrë dhe krijoi platforma që do të vazhdojnë të funksionojnë si trashëgimi që la në skenën artistike. Vjosa Berisha vdiq të enjten, në moshën 49-vjeçare

Vjosa Berisha s’i kishte ndalur planet pavarësisht problemeve shëndetësore. Në prag të ditëlindjes së 50-të kishte caktuar edhe datat e mbajtjes së edicionit të 14-të të festivalit më të madh të filmit të gjatë artistik jo veç në Kosovë – “PriFilmFest”. Gjithmonë qe me plane për projekte të reja filmike, promovim të kinematografisë vendore jashtë a për mysafirët e edicionit tjetër të “Prishtina International Film Festival”. Berisha, producente, bashkëthemeluese e drejtoreshë e “PriFilmFest”, e udhëheqëse e shumë projekteve të tjera, vdiq të enjten, në moshën 49-vjeçare, në një spital në Londër, ku edhe po luftonte me sëmundjen e rëndë. Për bashkëpunëtorët e saj e jo vetëm, qe lajm tronditës e varfërim i jetës publike të Kosovës, e sidomos për industrinë filmike.

Punëtorja model