Kulturë

“Body talk” i bën vizitorët artistë, bashkon pikat për frymëzim

Në “Body talk” vizitorët është dashur të bashkonin pikat. Kur e kanë bërë këtë, e kanë kuptuar se në çfarë “loje” i ka futur autorja e ekspozitës

Publiku që futet brenda galerisë “Paper”, në fillim nuk ia del ta qartësojë se çfarë përmban ekspozita. Njëri pas tjetrit udhëzohen që të hyjnë të ndarë në hapësirën ku do të hapet ajo. Drita brenda galerisë është tejet e zbehtë. Aty pret autorja e ekspozitës.

 

Vizitori nuk ka gjetur vepra arti në galeri, por është dashur të bëhej vetë artist, e bashkë me të tjerët t’i japë formë veprës. Në këtë mënyrë, artistja Laura Ymeri i ka dhënë formë konceptit të saj mbi frymëzimin artistik. Udhëzimet e saj kanë qenë pikat, e bashkimi i tyre ka zbardhur jo vetëm veprën, por edhe raportin e artistes me rrethin, apo edhe lidhjen midis njerëzve. Ekspozitën e ka titulluar “Body talk” dhe ka një shpjegim për këtë

Publiku që futet brenda galerisë “Paper”, në fillim nuk ia del ta qartësojë se çfarë përmban ekspozita. Njëri pas tjetrit udhëzohen që të hyjnë të ndarë në hapësirën ku do të hapet ajo. Drita brenda galerisë është tejet e zbehtë. Aty pret autorja e ekspozitës.

Laura Ymeri e sheh secilin vizitor që futet në të. Qëndrimin e mban drejt. Nuk bën asnjë lëvizje. As mimika e fytyrës nuk i ndërron. Pa thënë asnjë fjalë i fton vizitorët t’i bashkohen hapësirës së saj ekspozuese. Nuk ka asnjë vepër me emrin e saj. Murin e ka mbështjellë me letër të vrugët. Në tavolinën me të hyrë nga ana e djathtë janë të vendosura dy gota me lapsa të zinj. Vizitorët ftohen ta marrin nga një dhe t’i lidhin pikat që i ka vendosur artistja. Janë si ato “sfidat” e moçme “bashko pikat” nëpër revistat e dikurshme. Artistja Ymeri e ka bërë bazën e ekspozitës, por pjesën tjetër ia ka dorëzuar publikut.