Kulturë

Kaçamaku e Brizani mjeshtërisht në piano e violonçel gjejnë harmoninë

Mjeshtëria e interpretimit qe njëra anë e koncertit. Komunikimi në harmoni, në zbërthim të veprave romantike, qe ana tjetër e koncertit të Misbah Kaçamakut në piano dhe Bernardo Brizanit në violonçel (Foto: Arben Llapashtica)

Që në takimin e parë me sy kuptohet komunikimi i mirë që kanë me njëri-tjetrin Për profesionalizmin flet mjaftueshëm rrugëtimi i të dyve nëpër skena të huaja, por harmonia qe diçka e re që e zbuluan edhe vetë ata.

 

Harmoni të plotë, sikur të kishin luajtur me vite bashkë, e mjeshtëri që është dëshmuar nëpër shumë skena të botës sollën edhe në Prishtinë. Në natën e dytë të “Chopin Piano Fest”, ishte skena vendore ajo që i bëri bashkë me program veprash romantike njërin prej pianistëve më të mirë shqiptarë, Misbah Kaçamaku, e violonçelistin i cili është rritur në Slloveni e që ka histori me Kosovën, Bernardo Brizani

Që në takimin e parë me sy kuptohet komunikimi i mirë që kanë me njëri-tjetrin Për profesionalizmin flet mjaftueshëm rrugëtimi i të dyve nëpër skena të huaja, por harmonia qe diçka e re që e zbuluan edhe vetë ata.

Me katër ditë prova përpara natës së dytë të edicionit të 12-të të “Chopin Piano Fest”, pianisti shqiptar Misbah Kaçamaku e violonçelisti i lindur në Slloveni, Bernardo Brizani, krijuan një energji muzikore që u dëshmua edhe në skenë. Për Kaçamakun ishte hera e parë në Festival, ndërkaq për Brizanin shkelja e parë në Prishtinë. Por e përbashkëta e të dyve qe emocioni i performimit.