Kulturë

“Documenta” në Athinë dëshmon fuqinë e artit për ndryshime

“Është keq që nuk do të zgjasë më shumë”, ka thënë një grua e moshuar me flokë të thinjur, të kapura bishtalec. Ajo flet për ushqimin pa para në pavijonin shumëngjyrësh në “Kotzia Square” në Athinë.

Kjo grua mbase nuk e di se ky është një projekt artistik nga artisti pakistanez Rasheed Araeen, megjithëse kjo nuk duket se i intereson. Bashkë me njerëz të tjerë ajo është rregullisht në tendë. Varfëria është e përhapur në Athinë. Një mysafir gjerman thotë se duhet të jetë goxha i zhurmshëm si vizitor për t’u ulur aty dhe për ngrënë ushqim kur ka shumë të tjerë që kanë nevojë për të.