Kulturë

“Autostrada Biennale” dokumenton kapitullin e suksesshëm e sfidues

“My Eye’s Pupil Is Your Nest Installation”, instalacion, Hera Büyüktaşçıyan, 2021 (Foto: Tughan Anit)

As viti 2021 me pandeminë s’ka qenë i lehtë, megjithatë “Autostrada Biennale” e ka zbërthyer formulën se për ata që punojnë në fushën e artit bashkëkohor, gjetja e mënyrave për të realizuar dhe ndarë punën e tyre me publikun është kthyer në formë rikuperimi dhe mbijetese. Në një film dokumentar të lansuar në rrjetet e tyre sociale, ekipi ka përmbledhur punën e madhe që ka bërë gjatë kësaj vere, e që i dha formë edicionit të tretë. “Çka nëse një rrugëtim...”, ishte titulli i ekspozitës së “Autostradës...”. Bashkë me publikimin e dokumentarit gjysmorësh, organizatorët kanë bërë të ditur se do të vazhdojnë të punojë me Övül Ö. Durmuşoğlu dhe Joanna Warsza si bashkëkuratore të edicionit të katërt, i cili pritet të mbahet në vitin 2023.

 

Edicioni i sivjetmë i “Autostrada Biennale” shpaloset edhe në filmin dokumentar ku zbërthehet ajo që solli ekspozita “Çka nëse një rrugëtim…”, duke bërë të ditur se Övül Ö. Durmuşoğlu dhe Joanna Warsza do të vazhdojnë rolin e tyre si bashkëkuratore edhe në edicionin e ardhshëm që pritet të mbahet në vitin 2023

As viti 2021 me pandeminë s’ka qenë i lehtë, megjithatë “Autostrada Biennale” e ka zbërthyer formulën se për ata që punojnë në fushën e artit bashkëkohor, gjetja e mënyrave për të realizuar dhe ndarë punën e tyre me publikun është kthyer në formë rikuperimi dhe mbijetese. Në një film dokumentar të lansuar në rrjetet e tyre sociale, ekipi ka përmbledhur punën e madhe që ka bërë gjatë kësaj vere, e që i dha formë edicionit të tretë. “Çka nëse një rrugëtim...”, ishte titulli i ekspozitës së “Autostradës...”. Bashkë me publikimin e dokumentarit gjysmorësh, organizatorët kanë bërë të ditur se do të vazhdojnë të punojë me Övül Ö. Durmuşoğlu dhe Joanna Warsza si bashkëkuratore të edicionit të katërt, i cili pritet të mbahet në vitin 2023.

“Ne do të vazhdojmë ta ndërtojmë rrugën që kemi nisur bashkërisht”, është shprehur ekipi i Bienales në një komunikatë për media. E ka cilësuar të suksesshëm edicionin e tretë që nisi më 1 korrik dhe përfundoi më 11 nëntor. “Çka nëse një rrugëtim…” ishte një ekspozitë për dy skajet e një rruge që takohen ndërmjet mikpritësit e të ftuarit, të mërguarës e vendores, ndërmjet infrastrukturës dhe intimitetit. Erdhi si një ekspozitë për artin si formë e rikuperimit nga kurthet e përditshmërisë. E sipas stafit organizativ, “Çka nëse një rrugëtim...” u mbajt me sukses në Prizren, Prishtinë dhe Pejë gjatë verës së këtij viti.