Kulturë

Anulohet promovimi i “Ballkani në shekullin XX” shkaku i pandemisë

Vepra e re e Oliver Jens Schmitt është botuar në shqip dhe është nxjerrë në treg këtë muaj
 

Masat e marra nga Austria në raport me parandalimin e shpërndarjes së koronavirusit kanë bërë që Akademia e Shkencave dhe e Arteve e Kosovës të anulojë një aktivitet goxha me peshë. Fillimisht ASHAK-u kishte njoftuar se sot (e hënë) do të bëhej përurimi i botimeve arkivore të Akademisë Austriake të Shkencave për Kosovën në 5 vëllime të përgatitura nga Oliver Jens Schmitt dhe Eva Anne Frantz dhe të veprës “Ballkani në shekullin XX” nga Oliver Jens Schmitt. Por planet kanë ndërruar pasi shteti austriak nxori rregulla të reja në raport me pandeminë.

“Ju njoftojmë se promovimi i planifikuar më datën 22 nëntor në ASHAK anulohet, sepse prof. Oliver Schmitt nuk mund të vijë në Kosovë për shkak të masave të reja anti-COVID të marra nga shteti i Austrisë”, ka njoftuar ASHAK-u.