Kulturë

INTERPOL: Krimi me vepra arti lulëzoi gjatë vitit pandemik

Krimet me vepra arti janë dyfishuar në ShBA gjatë vitit 2020
 

Krimet që përfshijnë pronat kulturore u rritën gjatë vitit 2020, pavarësisht kufizimeve në udhëtime dhe qasje në institucionet publike gjatë bllokimeve, janë të dhënat që kanë dalë nga një raport i ri i INTERPOLIT.

Policia në 72 vende anëtare të Interpolit konfiskoi rreth 854.742 objekte, më shumë se gjysmën e tyre në Evropë. Gjithashtu u raportua një rritje e dukshme e gërmimeve të paligjshme në Afrikë, Amerikë, Azi dhe Paqësorin Jugor. Gjithsesi krimet në muze u pakësuan në të gjitha rajonet përveç Amerikës.