Kulturë

“Bazuar në ngjarje të vërtetë” drejt dokumentimit artistik të pandemisë

Kur bota u mbyll në mars të 2020-s të gjithë u desh që të ambientohen me normalitetin e ri. Disa artistë e përdorën këtë kohë për të kapur nëpërmjet artit atë që po ndodhte. Ishin ata që në një formë dokumentuan anën personale, por edhe sfidat.

 

Me qëllim që të dokumentojë nëpërmjet artit periudhën e pandemisë së COVID-19, Galeria Kombëtare e Kosovës është në pritje të veprave që do të bëhen bashkë në ekspozitën “Bazuar në ngjarje të vërtetë”. “Kjo ekspozitë do të shërbejë për të ardhmen dhe për gjeneratat e reja si një platformë informuese për të kaluarën”, ka thënë kuratori i ekspozitës, Gazmend Ejupi. Për ushtruesin e detyrës së drejtorit të GKK-së, është koha e duhur që të shpalosen krijimet e artistëve kosovarë pasi që arti i tyre nuk është ndalur as gjatë ditëve të vështira të izolimit në kohë pandemie

Kur bota u mbyll në mars të 2020-s të gjithë u desh që të ambientohen me normalitetin e ri. Disa artistë e përdorën këtë kohë për të kapur nëpërmjet artit atë që po ndodhte. Ishin ata që në një formë dokumentuan anën personale, por edhe sfidat.

E tani, Galeria Kombëtare e Kosovës është në kërkim të veprave të tyre. Në një formë ata dëshirojnë që këto momente prekëse, që shpërfaqen përmes artit që u realizuan në këta 19 muajt e fundit, të bëhet pjesë e historisë. Ka hapur thirrjen për pjesëmarrje në ekspozitën “Bazuar në ngjarje të vërtetë" që është kuruar nga Gazmend Ejupi. Prej të martës e deri më 15 tetor ka hapur thirrjen për veprat, të cilat duhet të jenë të paekspozuara më parë në GKK.