Kulturë

“Swiss Connection” në Zürich me botën e mistershme të ilegales shqiptare

Adrian Morina, Aurita Agushi, Nina Mariel Kohler, Christoph Rath gjatë provave të komedisë politike, “Swiss Connection” në Winklewiese në Zürich

Rrëfimi i bazuar në komedinë me tekst të Jeton Neziraj, “Swiss Connection”, do të udhëtojë në Teatrin Winklewiese në Zürich të Zvicrës. Të shtunën do ta ketë premierën botërore. Në përshkimin e thjeshtëzuar bëhet fjalë për komedi të pasur dhe të errët rreth jetës së dyfishtë të personazhit kryesor, Këmbëshpejtit, një furrëtar imigrant nga Kosova, i cili së bashku me një grup idealistësh organizojnë dhe iniciojnë luftën e Kosovës. Duke rrezikuar “neutralitetin” e jetës së tyre, fillojnë planet e krijimit të një aleance ushtarake me NATO-n nga nëntoka e Zvicrës. Por shfaqja nën regji të Manuel Bürginit shkon përtej kësaj.

 

Si komedi e pasur dhe e errët rreth jetës së dyfishtë të personazhit kryesor, Këmbëshpejtit, një furrëtar imigrant nga Kosova, i cili së bashku me një grup idealistësh organizojnë dhe iniciojnë luftën e Kosovës, është përshkrimi që i bëhet shfaqjes “Swiss Connection” me tekst të Jeton Nezirajt, nën regji të Manuel Bürginit, e cila do të jepet premierë botërore këtë të shtunë në Teatrin Winklewiese në Zürich. “Na zbulon një botë të mistershme të ilegales shqiptare në Zvicër”, ka thënë Neziraj për KOHËN, teksa ka zbuluar detaje të këtij produksioni në të cilin luajnë edhe dyshja nga Kosova, Adrian Morina dhe Aurita Agushi

Rrëfimi i bazuar në komedinë me tekst të Jeton Neziraj, “Swiss Connection”, do të udhëtojë në Teatrin Winklewiese në Zürich të Zvicrës. Të shtunën do ta ketë premierën botërore. Në përshkimin e thjeshtëzuar bëhet fjalë për komedi të pasur dhe të errët rreth jetës së dyfishtë të personazhit kryesor, Këmbëshpejtit, një furrëtar imigrant nga Kosova, i cili së bashku me një grup idealistësh organizojnë dhe iniciojnë luftën e Kosovës. Duke rrezikuar “neutralitetin” e jetës së tyre, fillojnë planet e krijimit të një aleance ushtarake me NATO-n nga nëntoka e Zvicrës. Por shfaqja nën regji të Manuel Bürginit shkon përtej kësaj.

Pasi që Këmbëshpejti po mundohej ta vinte planin e tij në jetë në fshehtësi, gruaja e tij zvicerane, Sara, nuk ia kishte idenë për jetën e tij të dyfishtë. Në sinposisin e shfaqjes shtrohet pyetja rreth Sarës: a do t'i qëndrojë besnike burrit të saj kur të mësojë për planet e tij të fshehta, apo do të largohet prej tij dhe të vazhdojë të jetojë jetën e saj?