Kulturë

“Vera andrron detin” me dy çmime përcjellëse drejt trofeut në Venecie

Skenë nga “Vera andrron detin”

“Vera andrron detin” ka dhënë sinjale se gjasat që të kthehet nga Venecia me çmim, nuk janë të vogla. Një ditë para se të përfundojë ky edicion i më të vjetrit festival të filmit në botë, ka marrë dy çmime nga platforma që bashkëpunojnë me festivalin. Është ajo që njihet si kinema e zgjatur, “Venezia a Napoli. il Cinema Esteso” që i ka ndarë Çmimin e regjisë më të mirë për autorët nën moshën 40-vjeçare, Kaltrina Krasniqit për filmin “Vera andrron detin”. Po ky film ka marrë edhe “Prize for the inclusion Edipo Re” (Çmimi i gjithëpërfshirjes, Edipo Re) që u jepet figurave globale të filmit, që kanë dalluar veten për një qasje gjithëpërfshirëse ndaj krijimit të filmit. Çmimi ndahet nga “Giornate degli Autori” (Ditët e autorit) që prej vitit 2004 është krah i pavarur i Festivalit të Venecies dhe promovohet nga shoqatat e regjisorëve dhe autorëve të filmit italian. “Venezia a Napoli. il Cinema Esteso” është ngjarje që nisi në vitin 2011 në bashkëpunim direkt me Bienalen e Venecias duke ofruar mundësi që filmat të gjejnë hapësirë për shpërndarje dhe të organizohen takime me kineastë nga e mbarë globi. Në tetor, sjell edicionin e 11-të.

 

Në orët e fundit të së premtes, një pas një janë dhënë njoftimet se “Vera andrron detin” ka marrë çmime në ngjarjet përcjellëse e që organizohet në bashkëpunim me Festivalin Ndërkombëtar të Filmit në Venecie. I pari qe ai për regjinë më të mirë për autorët nën moshën 40-vjeçare nga “Venezia a Napoli. il Cinema Esteso”, që bën një përzgjedhje filmash nga Venecia dhe i shfaq në Napoli. Nga “Giornate degli Autori” mori “Prize for the inclusion Edipo Re”. Suksese si këto ia rrisin gjasat për çmim në festivalin më të vjetër të filmit në botë që përmbyllet sonte

“Vera andrron detin” ka dhënë sinjale se gjasat që të kthehet nga Venecia me çmim, nuk janë të vogla. Një ditë para se të përfundojë ky edicion i më të vjetrit festival të filmit në botë, ka marrë dy çmime nga platforma që bashkëpunojnë me festivalin. Është ajo që njihet si kinema e zgjatur, “Venezia a Napoli. il Cinema Esteso” që i ka ndarë Çmimin e regjisë më të mirë për autorët nën moshën 40-vjeçare, Kaltrina Krasniqit për filmin “Vera andrron detin”. Po ky film ka marrë edhe “Prize for the inclusion Edipo Re” (Çmimi i gjithëpërfshirjes, Edipo Re) që u jepet figurave globale të filmit, që kanë dalluar veten për një qasje gjithëpërfshirëse ndaj krijimit të filmit. Çmimi ndahet nga “Giornate degli Autori” (Ditët e autorit) që prej vitit 2004 është krah i pavarur i Festivalit të Venecies dhe promovohet nga shoqatat e regjisorëve dhe autorëve të filmit italian. “Venezia a Napoli. il Cinema Esteso” është ngjarje që nisi në vitin 2011 në bashkëpunim direkt me Bienalen e Venecias duke ofruar mundësi që filmat të gjejnë hapësirë për shpërndarje dhe të organizohen takime me kineastë nga e mbarë globi. Në tetor, sjell edicionin e 11-të.

Njoftimet për këto dy çmime janë dhënë të premten vonë.