Kulturë

Zemra e Gjirokastrës në rikonceptim për t’i ruajtur vlerat e traditat me gjuhën e kohës

Ministrja e Kulturës, Elva Margariti, ka shpjeguar se projekti për rikonceptimin dhe rijetëzimin e Qendrës Historike të Gjirokastrës synon t’i kthejë disa nga pikat e qytetit në sistem të hapur të muzeve
 

Për ekspertët ndërkombëtarë të trashëgimisë kulturore, Gjirokastra është një dëshmi e tejzakontë e larushisë së shoqërive urbane në Ballkan dhe mënyrave unike të jetës që tashmë thuajse janë shuar. Me statusin e qytetit të mbrojtur në Listën e Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s, “qyteti i gurtë” po bëhet gati që të jetë një pikë tërheqëse për vizitorë nga vendi e bota.

Muzeu Etnografik dhe “Sheshi i Çerçizit” janë dy pikat që i janë nënshtruar një rikonceptimi me qëllim të rijetëzimit. Pikërisht këto hapësira, tash kantiere pune, janë bërë sebep i vizitës së kryeministrit Edi Rama në qytetin-muze, që u shoqërua me këtë rast edhe nga ministrja e Kulturës, Elva Margariti.