Kulturë

Kryeministri premton nga Cannes, Qendra Kinematografike një milion borxhe

Kryeministri Albin Kurti në Cannes, me familjen e tij, me ekipin e filmit “Pa Vend”, ambasadorin në largim të Kosovës në Francë, Qëndrim Gashi dhe drejtorin e QKK-së, Arben Zharku (Foto: Albin Kurti/ FB)

Si rëndom, pas çdo suksesi në kulturë vijnë lëvdatat nga politika. Kësisoj ka ngjarë edhe me “Pa Vend” në Cannes, i cili ani pse s’e mori “Palmën e Artë” të shtunën mbrëma, shpalosi potencialin e artistëve vendorë. Kjo e ka shtyrë kryeministrin Albin Kurti që prej atje t’u premtojë artistëve. E në skenën e Kosovës ka telashe. Qendra Kinematografike ende përballet me borxhe që peshojnë mbi një milion euro e që janë pasojë e premtimeve nga udhëheqja paraprake politike

 

Si rëndom, pas çdo suksesi në kulturë vijnë lëvdatat nga politika. Kësisoj ka ngjarë edhe me “Pa Vend” në Cannes, i cili ani pse s’e mori “Palmën e Artë” të shtunën mbrëma, shpalosi potencialin e artistëve vendorë. Kjo e ka shtyrë kryeministrin Albin Kurti që prej atje t’u premtojë artistëve. E në skenën e Kosovës ka telashe. Qendra Kinematografike ende përballet me borxhe që peshojnë mbi një milion euro e që janë pasojë e premtimeve nga udhëheqja paraprake politike

Me alamet premtimesh i ka “përshëndetur” artistët kosovarë kryeministri Albin Kurti në fund të vizitës së tij në Cannes. Midis të tjerash, edhe si parakalues në tepihun e kuq të njërit prej festivaleve më prestigjioze në botë, kryeministri i Kosovës ka bërë lëvdata për kinematografët e Kosovës e ka bërë zotime peshërënda.

Por një pjesë e komunitetit artistik janë goxha skeptikë në raport me premtimet e kryeministrit të Kosovës.