Kulturë

Filmi gjerman me aktorin kosovar që luan vrasësin, premierë në Münich

Aktori kosovar Ilir Rexhepi ka një rol sfidues në filmin gjerman. “Der Polizist, der Mord und das Kind” (Polici, vrasja dhe fëmija) trajton ngjarje të vërtetë. Bëhet fjalë për tragjedinë, e cila i kishte ndodhur një familjeje kroate që ka jetuar në München të Gjermanisë.

Personazhi kryesor i filmit, Karlos Benede, të cilin e luan aktori gjerman Matthias Koeberlin, është komisar i policisë që merret me mbrojtjen e fëmijëve, të cilët bëhen viktima dhe njëkohësisht dëshmitarë të konflikteve në familje, shkruan sot “Koha Ditore”. Kreu i policisë merr në pyetje një fëmijë që quhet Alexander (Joshio Marlon) që ka qenë dëshmitar i vrasjes së nënës së tij. E Rexhepi luan pikërisht rolin e vrasësit. Personazhi i tij është babai i Alexandrit.