Kulturë

“Pa Vend” gati për Cannes, pret kapitull të ri edhe për personazhet

“Pa Vend”, tek përcjell historinë e Jeton Mazrekut dhe Ermegan Kazazit të udhëhequr nga trajneri i tyre Rifat Rifati, sjell tregimin për ata që s’heqin dorë

Ekipi i filmit “Pa Vend” nuk është orvatur shumë për t’i dhënë përgjigje pyetjes që shpesh i mundon regjisorët e dokumentarëve: A duhet të mbesin vetëm observues apo edhe të ndihmojnë personazhet e filmave që kanë përzgjedhur? Historia e “Pa Vend” është për sportistë të Prizrenit që nuk dorëzohen edhe përkundër sfidave. Njësoj si ekipi. Por, tash kur filmi ka marrë rrugë drejt “Palmës së Artë”, regjisori Samir Karahoda e producenti Eroll Bilibani s’i kanë lënë anash ata që ua dhanë rrëfimin. Synojnë t’ia përmirësojnë kushtet klubit të pingpongut “Lidhja e Prizrenit”, sepse besojnë në fuqinë e filmit për ta ndryshuar botën

 

Ekipi i filmit “Pa Vend” nuk është orvatur shumë për t’i dhënë përgjigje pyetjes që shpesh i mundon regjisorët e dokumentarëve: A duhet të mbesin vetëm observues apo edhe të ndihmojnë personazhet e filmave që kanë përzgjedhur? Historia e “Pa Vend” është për sportistë të Prizrenit që nuk dorëzohen edhe përkundër sfidave. Njësoj si ekipi. Por, tash kur filmi ka marrë rrugë drejt “Palmës së Artë”, regjisori Samir Karahoda e producenti Eroll Bilibani s’i kanë lënë anash ata që ua dhanë rrëfimin. Synojnë t’ia përmirësojnë kushtet klubit të pingpongut “Lidhja e Prizrenit”, sepse besojnë në fuqinë e filmit për ta ndryshuar botën

“Filmi e ndryshon botën” – e thotë me bindje regjisori Samir Karahoda. Rrëfimi i tij më i ri shpalos sfidat e disa të rinjve të pasionuar pas pingpongut. I vështirë ishte rrugëtimi i Karahodës për ta realizuar filmin e tij të dytë. Kur suksesi iu kurorëzua duke u bërë i pari produksion vendor që garon për “Palmën e Artë”, regjisori nuk ka lënë pas dore personazhet e tij. Karahoda, edhe pas përfundimit të filmit, e ka të vështirë shkëputjen nga personazhet. Bashkë me producentin e filmit, Eroll Bilibanin, janë duke kërkuar mënyra për ta ndihmuar klubin e pingpongut “Lidhja e Prizrenit”.

Filmi, nën regji dhe skenar të Samir Karahodës, është projekt që bazohet në ngjarjet e pjesëtarëve të klubit të pingpongut, të cilët pas pranimit me të drejta të plota në Federatën Ndërkombëtare të Pingpongut e kuptojnë që nuk kanë hapësirë për stërvitje. Kjo situatë i nxit dy entuziastë të mobilizohen për ta riaktivizuar klubin e pingpongut dhe përgatitjet për gara të mëdha ndërkombëtare. Asnjë nga personazhet e filmit nuk është paguar. Ekipi i filmit nuk i ka marrë ende subvencionet nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit dhe kjo është një histori më vete. Përkundër kësaj, ashtu si personazhet e tyre, ekipi s’është dorëzuar.