Kulturë

Letërsia na bën të njohim vende dhe kohëra që nuk do t'i jetojmë kurrë

Aida Baro është diplomuar në Fakultetin e Gjuhëve të Huaja në Universitetin e Tiranës për Letërsi dhe Gjuhë Italiane. Gjithashtu zotëron një master në fushën e botimeve dhe të redaktorisë të kryer në universitetin e Urbinos “Carlo Bo”.

Ka punuar në televizione të ndryshme, e angazhuar gjithnjë në përkthimin dhe redaktimin e filmave e dokumentarëve (mbi 800 syresh), ndër të cilët mund të përmenden filma nga regjisorë si: Pier Paolo Pasolini, Federico Fellini, Vittorio de Sica, Roberto Rossellini, Paolo Sorrentino e të tjerë, shkruan sot “Koha Ditore”.