Kulturë

Zbulohet vendbanimi i humbur indigjen në Florida

Ekipi arkeologjik gjatë gërmimeve në Sarabay
 

Një ekip arkeologjik nga Universiteti i Floridës Veriore tashmë është goxha besimplotë se ka lokalizuar një komunitet të zhdukur indigjen në Sarabay, në verilindje të Floridës. Sado që përmendej në dokumentet franceze dhe spanjolle, ai ka qenë i panjohur deri më tani.

Lloji dhe sasia e qeramikës indigjene që po gjendet nga ekipi, i ndërthurur edhe me tipin dhe datimin e artefakteve evropiane sikundër edhe faktet hartografike, dëshmojnë fuqishëm se ky lokacion daton nga fundi i shekullit XVI dhe fillimi i shekullit pasues.