Kulturë

Ringjallja dhe harresa e Mitit të Kosovës

Lëndë e interesimit tim janë funksionet ideologjike dhe politike të kujtesës së Betejës së Kosovës, që nga tregimet e para për të e deri te ditët tona.

Dokumentet të cilat përmbajnë shembuj të përshkrimit të kësaj beteje i kam ekspozuar kronologjikisht me atë që i kam renditur ato edhe sipas kriterit gjeopolitik, shkruan Ivan Çoloviq në numrin e sotëm të Kohës Ditore.