Kulturë

“Frymë” në shesh prej artit që prek lashtësinë deri tek abstraksioni

Sali Shkupolli në veprat e tij rikthen artistikisht monedhat ilire

Veprat e artistëve Sali Shkupolli, Ilirjana Luzha dhe Flutura Hyseni kanë qëndruar në ekspozitën e hapur vetëm për dy orë, të mërkurën pasdite, në amfiteatrin e sheshit “Zahir Pajaziti” në Prishtinë. “Frymë” është cilësuar nga autorët si një risjellje a frymë e re artistike, e ngjallur gjatë kohës së karantinës. Pandemia ua ka mundësuar artistëve që të lënë pas punën e tyre në një kompani prodhimi suveniresh dhe t’i përvishen profesionit të tyre – atij të artistit. Kanë realizuar vepra, të cilat për nga aspekti i teknikës dhe materialit qëndrojnë larg njëra-tjetrës. Ngjyra e bronzit është pika e përbashkët e punimeve të tyre që i ka dhënë formë ekspozitës.

 

Vetëm për dy orë kalimtarët në sheshin “Zahir Pajaziti” në Prishtinë kanë pasur mundësinë që në amfiteatër të shohin 31 punime artistike. Artisti Sali Shkupolli solli një vrojtim artistik të monedhave ilire e Ilirjana Luzha në teknikën e ndryshkut luan me kompozicione ubanistike. Flutura Hyseni i dha zë abstraktes nëpërmjet skulpturave

Veprat e artistëve Sali Shkupolli, Ilirjana Luzha dhe Flutura Hyseni kanë qëndruar në ekspozitën e hapur vetëm për dy orë, të mërkurën pasdite, në amfiteatrin e sheshit “Zahir Pajaziti” në Prishtinë. “Frymë” është cilësuar nga autorët si një risjellje a frymë e re artistike, e ngjallur gjatë kohës së karantinës. Pandemia ua ka mundësuar artistëve që të lënë pas punën e tyre në një kompani prodhimi suveniresh dhe t’i përvishen profesionit të tyre – atij të artistit. Kanë realizuar vepra, të cilat për nga aspekti i teknikës dhe materialit qëndrojnë larg njëra-tjetrës. Ngjyra e bronzit është pika e përbashkët e punimeve të tyre që i ka dhënë formë ekspozitës.

Sali Shkupolli ka treguar që ka dhjetë vjet që frymëzimin e gjen te monedhat ilire, të cilat i shndërron në vepra autentike. Për këtë ekspozitë ka treguar se është larguar nga shkenca e trashëgimia pasi që monedhave u ka dhënë qasje më artistike nëpërmjet kompozicioneve.