Kulturë

Komuna e Vushtrrisë zmbrapset pasi jashtëligjshëm nisi rrënimin e ish-ndërtesës së Gjykatës

Pavarësisht se është ndalur puna për rrënimin e ish-ndërtesës së Gjykatës në Vushtrri, mjetet për rrafshimin e saj kanë vazhduar të qëndrojnë aty deri në mbrëmjen e së dielës

Komuna ka bërë hapa prapa pak kohë pasi ka nisur rrafshimi i ndërtesës së vitit 1964. Pasi është rrënuar një pjesë e strukturave prapa objektit, autoritetet komunale janë tërhequr nga veprimi. Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit është aktivizuar, duke kërkuar ndaljen e rrënimit. Ka bërë gati një shkresë për Policinë e Kosovës. Institucioni më i lartë kulturor në vend konsideron se bazuar në Ligjin për trashëgimi kulturore, kur një ndërtesë i nënshtrohet procesit të vlerësimit për të shikuar nëse i plotëson kushtet që të jetë monument, secili veprim është në kundërshtim me ligjin

 

Komuna ka bërë hapa prapa pak kohë pasi ka nisur rrafshimi i ndërtesës së vitit 1964. Pasi është rrënuar një pjesë e strukturave prapa objektit, autoritetet komunale janë tërhequr nga veprimi. Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit është aktivizuar, duke kërkuar ndaljen e rrënimit. Ka bërë gati një shkresë për Policinë e Kosovës. Institucioni më i lartë kulturor në vend konsideron se bazuar në Ligjin për trashëgimi kulturore, kur një ndërtesë i nënshtrohet procesit të vlerësimit për të shikuar nëse i plotëson kushtet që të jetë monument, secili veprim është në kundërshtim me ligjin

Mëngjesi i së dielës është zgjedhur nga kompania punëkryerëse dhe Komuna e Vushtrrisë për ta nisur rrafshimin e ish-ndërtesës së degës në Vushtrri të Gjykatës Themelore të Mitrovicës. Por, kjo ndërmarrje ka nisur në kundërshtim me veprimet e institucioneve qendrore të shtetit. Përderisa Ministria e Administrimit të Pushtetit Lokal kishte konstatuar se vendimi i Komunës është në kundërshtim me ligjin, ajo e Kulturës në fillim të muajit ka nisur procedurat e vlerësimit nëse ndërtesa i plotëson kushtet për ta marrë statusin e monumentit.

Komuna ka bërë hapa prapa pak kohë pasi ka nisur rrafshimi i ndërtesës së vitit 1964. Pasi është rrënuar një pjesë e strukturave prapa objektit, autoritet komunale janë tërhequr nga veprimi.