Kulturë

Kosova e sheh politike futjen e Manastirit të Deçanit në listën e monumenteve më të rrezikuara në Evropë

Foto: KOHA
 

Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, Donika Gërvalla dhe Ministri i Kulturës, Hajrulla Çeku, i kanë nisur letër presidentit ekzekutiv të Europa Nostras, organizatë e njohur e trashëgimisë kulturore lidhur me përfshirjen e Manastirit të Deçanit në listën e monumenteve më të rrezikuara në Evropë.

Në këtë letër, anëtarët e kabinetit të Qeverisë Kurti kanë shprehur shqetësimin për këtë përfshirje, duke thënë se ky vendim është i pabazuar, nuk përkon me faktet në terren dhe është i ndikuar politikisht.