Kulturë

Ish-snajperisti i Izraelit “sulmon” me art

Ish-snajperisti i ushtrisë izraelite, David Roytman, i cili përdor poligone për armë si studio dhe armë në vend të furçave për t’i krijuar veprat e tij artistike (Foto: Reuters / Amir Cohen)
 

Ish-snajperisti i ushtrisë izraelite, David Roytman, është duke realizuar art në aksion, duke përdorur armë dhe poligone për të shtënë dhe një studio për t’i shpërthyer ngjyrat në pëlhura. Në Izrael, Roytman përdor një pistoletë për të gjuajtur qese të mbushura me bojë, të cilat më pas spërkaten në një kanavacë në dërrasë druri, duke krijuar vepra arti. Në Ukrainë, vendlindja e tij, ai krijon piktura në të njëjtën mënyrë, duke përdorur topin e një tanku të Luftës së Dytë Botërore.

Roytman, 42 vjeç, përshkruan metodën si mënyrën për të nxjerrë kujtime të vështira nga shërbimi i tij ushtarak.