Kulturë

“Skena Iuvenis” me Filharmoninë në Prizren si ikje nga përditshmëria

“Skena Iuvenis” me Filharmoninë në Prizren si ikje nga përditshmëria
Larg kushteve të një salle të mirëfilltë koncertale, Orkestrës Harkore të Filharmonisë së Kosovës dhe treshes së solistëve u është dashur t’i përshtaten akustikës së “Lumbardhit” në Prizren. Por, kjo ka qenë një prej pikave që e ka veçuar prej koncertit të njëjtë në Prishtinë

Solistët në violinë – Rron Bakalli me “Pranvera” dhe “Vera”, Pleurat Doli me “Vjeshta” dhe Drenusha Lota me “Dimër” – e kanë shëtitur publikun e pranishëm nëpër “Katër stinët” e Vivaldit, duke ia mundësuar ikjen nga përditshmëria e zymtë e pandemisë. Një mundësi të tillë para gati një muaji e kishte publiku në Prishtinë, por edhe për instrumentistët koncerti në “Lumbardh” të Prizrenit ka pasur tjetër frymë – për shkak të sallës, numrit të publikut e po ashtu edhe interpretimit

 

Solistët në violinë – Rron Bakalli me “Pranvera” dhe “Vera”, Pleurat Doli me “Vjeshta” dhe Drenusha Lota me “Dimër” – e kanë shëtitur publikun e pranishëm nëpër “Katër stinët” e Vivaldit, duke ia mundësuar ikjen nga përditshmëria e zymtë e pandemisë. Një mundësi të tillë para gati një muaji e kishte publiku në Prishtinë, por edhe për instrumentistët koncerti në “Lumbardh” të Prizrenit ka pasur tjetër frymë – për shkak të sallës, numrit të publikut e po ashtu edhe interpretimit

Orkestra harkore e Filharmonisë së Kosovës, të mërkurën, e ka mbajtur koncertin e radhës të sezonit 2020/2021 në kinemanë “Lumbardhi” në Prizren. Në kuadër të programit “Skena Iuvenis” të Filharmonisë, janë promovuar tre solistë të rinj, të cilët kanë ekzekutuar “Katër stinët” e Antonio Vivaldit. Pas kësaj janë interpretuar edhe “Vallet popullore rumune” të Bela Bartokut.

Solistët në violinë – Rron Bakalli me “Pranvera” dhe “Vera”, Pleurat Doli me “Vjeshta” dhe Drenusha Lota me “Dimër” – e kanë shëtitur publikun e pranishëm nëpër “Katër stinët” e Vivaldit, duke ia mundësuar ikjen nga përditshmëria e zymtë e pandemisë. Pikërisht shkaku i masave antiCOVID, numri i adhuruesve të muzikës klasike ka qenë i kufizuar në “Lumbardh”. Por, kjo nuk ka paraqitur ndonjë pengesë për anëtarët e Filharmonisë, të cilët janë përshtatur edhe me kushtet e sallës së “Lumbardhit” për ta prezantuar programin e përgatitur nga koncert-mjeshtri Visar Kuçi.