Kulturë

“Rolling Film Festival” lë si jehonë thirrjen për komunitetin rom

Me një ceremoni përmbyllëse të mbajtur mbrëmjen e së martës, në mjediset e Teatrit Kombëtar të Kosovës, organizatorët e RFF-së kanë përsëritur thirrjet që nevojat e pjesëtarëve të komunitetit rom të jenë në vëmendje të instancave vendimmarrëse. I pranishëm në ceremoni ishte edhe kryeministri i Kosovës, Albin Kurti

Me thirrjet për gjithëpërfshirje, pranim e barazi, “Rolling Film Festival” (RFF) ka mbyllur edicionin e tij të sivjetmë. Me kredon “Përralla, realiteti i ri – një mjeshtëri e vërtetë e rrëfimeve”, nga e premtja për pesë ditë radhazi, publiku kinemadashës është endur në botën e 25 filmave të metrazhit të shkurtër, thrillerëve, dokumentarëve dhe animacioneve.

 

Me 25 filma, “Rolling Film Festival” ka përçuar te publiku botën, sfidën dhe përditshmërinë e romëve në Kosovë e në Evropë. Për organizatorët, ky festival rikthen vëmendjen te nevojat e këtij komuniteti për integrim, pranim e barazi

Me thirrjet për gjithëpërfshirje, pranim e barazi, “Rolling Film Festival” (RFF) ka mbyllur edicionin e tij të sivjetmë. Me kredon “Përralla, realiteti i ri – një mjeshtëri e vërtetë e rrëfimeve”, nga e premtja për pesë ditë radhazi, publiku kinemadashës është endur në botën e 25 filmave të metrazhit të shkurtër, thrillerëve, dokumentarëve dhe animacioneve.

Gjendja me pandeminë bëri që organizatorët e këtij eventi, që nisi para një dekade, ta përshtatin festivalin në format online.