Kulturë

“The White Fortress” – drama e thellë që shndërrohet në romancë

“The White Fortress” – drama e thellë që shndërrohet në romancë
Skenë nga “The White Fortress”
 

Faruku (Pavle Çemerikiq) është një i ri në Sarajevë, i cili përpiqet të sigurojë jetesën duke shitur hekurishte me xhaxhanë e tij (Jasmin Gelo) dhe duke u përfshirë në krime të rrezikshme me shokun e tij Almir (Kerim Çutuna). Kur flasim për krim bëhet djalë për trafikimin e vajzave për shefin e tij Çedo (Ermin Bravo), por nuk mjafton që Faruku ta transportojë adoleshenten Minela (Farah Haxhiq) te një klient, rezidenca e të cilit është e fortifikuar dhe e mbrojtur nga truprojat. Për të treguar përkushtimin e tij, Faruku gjithashtu duhet të gjejë dhe të përfshijë vajza të reja brenda prostitucionit.

Kështu në një qendër tregtare në Sarajevë, heroi ynë bisedon me një vajzë që është në shkollë të mesme, Monën (Sumeja Dardagan). Marrëdhënia e tyre evoluon në diçka të ngrohtë dhe të paqartë, duke e bërë Farukun të vërë në dyshim planin e tij të rekrutimit. Kur i duhet të marrë Minelën e rrahur, forcohet bindja e tij për të ndërprerë misionin. Por Almiri e paralajmëron që Çedoja nuk do ta lërë të shkojë aq thjesht.